MOMENTS OF GOODBYE

Ceremoniële fotografie

Bij ceremoniële fotografie denken we vaak aan een doop, een bruiloft of uitreiking. Maar een heel veel voorkomende is een afscheid. 

 

Omdat deze momenten (nog) niet heel gebruikelijk zijn om vast te laten leggen, vraag ik u wel om hier eens over na te denken. Want waarom alleen de leuke en gezellige gebeurtenissen vastleggen?

 

 

De fotografie bij een afscheid is een bijzondere expertise en kan van kostbare waarde voor naasten en nabestaanden zijn. Het is één van de intiemste momenten waar een fotograaf u mag in vergezellen.

Het beeld verslag geeft u de mogelijkheid om, op uw eigen gekozen moment, dit in te zien en te delen. 

Op het moment van het verlies van een dierbare is er veel wat regelt moet worden in een korte tijd. Zo gaan vaak de gebeurtenissen en momenten van het afscheid nemen in een roes voorbij.

 

Video maar vooral foto's kunnen voor u dan zeer gewenst zijn om op een later moment in alle rust terug kunnen zien. Ze kunnen u tevens helpen in uw verwerking in het rouwproces. Maar ook een overzicht geven voor iemand die niet aanwezig kan zijn vanwege afstand of fysieke gesteldheid.

HOE GAAT DIT TE WERK

Graag neem ik telefonisch contact met u op wanneer u heeft besloten om uw afscheid door mij vast te laten leggen. Wellicht is het fijn voor u om persoonlijk kennis te maken met de fotografe die bij uw meest intiemste en dierbare momenten gaat zijn. U kunt uw wensen op het gebied van de fotografie en het album met mij bespreken.

 

Wanneer de omstandigheden zich hiervoor niet lenen, of u zelf niet in toe bent aan persoonlijk contact, kan ik dit met uw uitvaartbegeleider afstemmen.

Wat gebruikelijk is om voor u vast te leggen is:

  • Rituelen en/of ceremonies die u en uw familie willen uitvoeren, zoals de sluiting van de kist.
  • De dienst en de koffiekamer.
  • Na de dienst u vergezellen bij het allerlaatste afscheid in het crematorium of laatste rustplaats.

OPTIONEEL

Naast het moment of de dag van de dienst zijn er meer momenten waar u waarschijnlijk niet aan zult denken, maar achteraf wellicht heel gewenst waren.

 

Ook in deze momenten ondersteun ik graag met mijn beeld. Enkele voorbeelden die ik optioneel aanbiedt zijn:

  • Een laatste fotosessie met of zonder dierbaren.
  • De opbaring
  • De rouwkransen en -boeketten afzonderlijk te fotograferen voor bijvoorbeeld de cover van de dankkaart.
  • De woning of plaatsen in de woning waar speciale herinneringen aan kleven.
  • Fotografie van de laatste rustplaats of bij asverstrooiing.

Uw wensen hoor ik graag en voor de tarieven klikt u op de onderstaande button.